گرافیت پرسولفور

Petrosaman

گرافیت پرسولفور

گرافیت پرسولفور یا پترولیوم کک را برای کربن دهی به ذوب اضافه میکنند .پترولیوم کک بالای ۹۰٪ کربن دارد و ۵ تا ۱۰ درصد کربن بیش تر از دغال سنگ در واحد انرژی هنگام سوختن آزاد می کند.

چنین خاصیت پترولیوم کک باعث می شود تا فولاد را به چدن بتوان تبدیل کرد.  تفاوت گسیل کربن در ذغال سنگ و پترولیوم کک در واحد انرژی به دو پارامتر هیدروکربن های فرار و رطوبت موجود در ذغال بستگی دارد.

گرافیت پترولیوم کک (یا گرافیت گرانول) ماده ی کربن دار جامدی است که از پالایش نفت یا روش دیگر فعال سازی به دست می آید به جز این محصول بقیه انواع محصولات کک به صورت سنتی از ذغال سنگ گرفته می شود.

بیشترین فروش گرافیت پر سولفور در تولید قطعات چدنی به کار میرود.قیمت گرافیت پرسولفور در سالهای اخیر افزایش زیادی داشته که این باعث کاهش تقاضا و در نتیجه کاهش فروش گرافیت پر سولفور شده است.

گرافیت

گرافیت یکی از آلوتروپ‌های کربن است که به جهت نرم بودن و رنگ سیاهش در ساخت نوک مداد مورد استفاده قرار می‌گیرد. گرافیت ساختار لایه-لایه داشته و از قرار گرفتن ۶ اتم کربن به صورت ۶ ضلعی منظم پدید آمده است.

این اتم‌ها با پیوند کوالانسی به هم متصلند و نمی‌توانند با کربنی خارج از این لایه پیوند کوالانسی تشکیل دهند، بنابراین یک لایه گرافیت از طریق پیوندواندروالس -که پیوند ضعیفی است- به لایه‌های زیرین متصل است.

این خاصیت سبب می‌شود لایه‌های گرافیت به راحتی به روی هم بلغزند. به همین دلیل از این ترکیب برای «روان کاری» و «روغن کاری» استفاده می شود.

از گرافیت به عنوان الکترودهای کوره، روان کننده، ماده نسوز، قطعاتالکتریکی، رنگ‌ها، فولادهای پرکربن، چدن‌ها، مداد گرافیتی و … استفاده می‌شود. گرافیت بر خلافالماس (دیگر آلوتروپ کربن) هادی جریان الکتریکی‌ست. گرافیت پایدارترین شکل کربن در شرایط استاندارد است.

کاربرد گرافیک پرسولفور

استفاده از گرافیت در صنعت متالورژی تأثیرات بسیار گسترده ایی دارد، که می توان به مواردی چون:

  •  بالابردن سختی فولاد با افزودن گرافیت
  •  تولید الکترود های صنعتی متالورژی با پرس پترولیوم کک
  •  احیای فولاد و اکسید های فلزات با استفاده از اکسیداسیون کربن به اشکال کک متالورژی ، ذغال حرارتی ،کک ،گرافیت و…